Kialakult a legjobb nyolc mezőnye
Footgolf Match Play Open

Lejátszották az első, idei egyenes kieséses mérkőzéseket az Egyéni Footgolf Match Play Open 2022/2023-as kiírásában. A negyeddöntők tétje már a négyes döntő lesz.

Nyolcaddöntők

Török – László Ba.: 6-9

Pontgazdag meccset hozott Török Tamás és László Barnabás meccse, csupán három szakaszon ikszeltek. Ennek megfelelően záporoztak a részsikerek már az első kilencen is, ami után László 5-2-re meglépett. Ezt a hárompontos előnyét pedig úgy tartotta, hogy mindig négyre növelte azt, Török pedig ebből faragta le rendszeresen újra háromra, egészen addig, míg elfogytak a szakaszok és László tovább nem jutott.

Papp P. – Albert: 5-3

Szoros meccset játszott egymással Papp Péter és Albert László. Utóbbi vezetése után Papp fordított (3-1), de öttel a vége előtt csak egy pontnyi fórja maradt (3-2). A 17-es előtt is ennyi volt a különbség köztük (4-3), de az utolsó előtti szakaszt nyerő Papp jutott tovább.

Szabó L. – Orovecz: 7-5

Szabó László nagyon bekezdett, négy lyuk után 3-0-ra vezetett. 4-1-gyel fordultak, mikor Orovecz Róbert elkezdett közelebb zárkózni. Feljött 4-2-re, sőt, a 16-os után 6-5 volt az állás Szabónak, aki viszont nem engedte ki kezéből a továbbjutást, behúzva a 17-es lyukat.

Simonyi – Pap: 5-1

Simonyi Gáboré volt az első pont, majd sok remi után még kettőt nyert az első kilencen (3-0). Öt lyuk volt hátra, mikor 4-0 után Pap Ferenc szakaszt nyert, de többször ez nem adatott meg neki és búcsúzni kényszerült a legjobb 16 között.

Lengyel – Hinora: 5-6

Gyors adok-kapok után (2-2 négy lyuk után) fej-fej mellett haladtak és féltávnál 3-3-ra álltak. Az utolsó három lyuknak 5-5-tel mentek neki. A tizenhatost nyerő Hinora Ferenc több pontot már nem engedett át Lengyel Bélának, így a tavalyi szenior magyar bajnokot kiejtve jutott a negyeddöntőbe.

Balán G. – Juhár: 2-1

Labdarúgó végeredményt hozott Balán Gábor és Juhár Tamás összecsapása. Ilyen kevés pontot hozó meccs talán még nem is volt a match playek történetében idehaza. Az ötösön szerzett vezetést Balán, amit a kilencesen duplázott meg. A 11-esen kialakult a végeredmény (2-1), miután innen hét döntetlen következett.

Podusil – Mayer: 6-4

Podusil György pontjával indult a meccs, amit hamar követett Mayer Zoltán válasza. 1-1-ről Podusil lépett el 3-1-re a meccs feléig. A kétpontos különbséget többször is háromra növelte a BFGT játékosa, amit Mayer mindig le is dolgozott kettőre, de közelebb ezúttal nem tudott férkőzni.

Balázsi – Szabó K.: 8-5

Szabó Krisztián sokáig tartotta a lépést a rutinosabb Balázsi Csabával és 11 lyuk után még 3-3-ra álltak. Egy 5-0-s roham azonban eldöntötte a továbbjutás kérdését Balázsi Csaba javára.

NEGYEDDÖNTŐ MENETRENDJE

A final fourba jutásról szóló mérkőzéseket keddtől két héten át lehet lebonyolítania a résztvevőknek.

Negyeddöntő: március 14. – március 27.

Final four: április 15-16. hétvége

Hírlevél

ne maradj le semmiről!