Féltávnál a csoportkör
Footgolf Match Play Open

Még semmi nem dőlt el az egyéni match play küzdelmekben, mikor a mezőny a csoportmeccsek felét lejátszotta. A körvonalazódó erőviszonyokból azonban már kisejlik, ki hova érhet oda az idei záráskor.

A csoport

Helyet cserélt a csoport élén Papp Péter és Cziráki Csaba. Előbbi már négy lyuk után néggyel vezetett. Cziráki háromra fel tudott jönni és ez a különbség kezdett állandósulni (4-1, 5-2, 6-3). Aztán 6-4-es állásnál még három lyuk volt hátra, de innen csak Papp volt eredményes, ráadásul kétszer is. Hinora Ferenc játék nélkül szerzett három pontot, miután Papp Richárd sérülés miatt nem állt ki ellene.

B csoport

A két három ponttal bíró közül Zsidai Krisztián kezdett eredményesebben, de László Barnabás hamar fordított és nyolc lyuk után már 4-1-re vezetett. A hajrá már izgalommentesen alakult, miután László 8-2-re vezetett négy lyukkal a vége előtt. Balán Gábor harmadik győzelméhez nem kellett pályára lépnie, Palásti László sérülése miatt nem tudott kiállni ellene.

C csoport

Hárman is négy ponttal várták a harmadik fordulót. Közülük ketten – Mayer Zoltán és Ujszászi Balázs – egymás ellen meccseltek. Mayer jobban kezdett, de sokáig igen szoros volt a csata, a 12-es után 4-4 volt az állás. Innen Mayer meglódult és végül 9-5-re hozta a találkozót. Az eddig két hosszabbításos győzelemmel bíró Török Tamás most a rendes játékidőben tudott nyerni. Három lyuk után 2-0-ra vezetett Póka Viktor ellen, aki még gyorsan 2-1-re szépített. Következő pontját azonban már csak a tizenhetesen szerezte, addigra viszont Török 8-1-re vezetett, így a három pont kérdése ekkorra már eldőlt.

D csoport

Igazán tömör a D jelű kvartett. Lengyel Béla magabiztos, 11-0-s győzelmet aratott Albert László legnagyobb bánatára, ezzel pedig a csoport élére állt hat ponttal. Mögötte viszont mind a három indulónak három pontja van. Bodócs András jól haladt második győzelme felé Vörös Dávid ellen, de hiába vezetett 6-2-re, sérülése miatt feladni kényszerült a hátralévő szakaszokat, a meccset így 7-6-ra Vörös nyerte és egyúttal beérte pontszámban mostani ellenfelét.

E csoport

A két hatpontos, Balázsi Csaba és Orovecz Róbert rangadóját utóbbi nyerte, végig vezetve. 2-0-ról és 3-2-ről még egyenlített Balázsi és a meccs felénél 3-3-ra álltak, de egy 4-0-s széria Orovecz részéről elég volt a győzelemhez. A két nyeretlen fontos meccset játszott egymással a továbbjutási remények életben tartása érdekében. Ezen Zsuppán Péter kezdett jobban, de Gubán Tamás hamar 3-1-re fordított, majd féltávnál már 5-2-re vezetett. 7-2 után az utolsó szalmaszálba kapaszkodva Zsuppán 7-4-re még visszakapaszkodott, de a 16-oson jobbnak bizonyuló Gubáné lett a három pont 8-4-es sikerének köszönhetően.

F csoport

A veretlen Podusil György és a nyeretlen Szabó Krisztián találkozóján nem borult a papírforma. A pontszegény első kilencet Podusil nyerte 3-0-ra és ugyan Szabó öttel a vége előtt 4-1-es hátrányban volt csupán, nem tudott már közelebb férkőzni, így Podusil maradt száz százalékos. A hárompontosok csatáját Nagy Balázs nyerte Molnár Attila ellen. Hamar vezetett, majd 1-1 után 3-1-re elment. A meccs utolsó harmadának 3-2-ről vágtak neki, ahol Nagy volt a jobb egyértelműen és a 15-ösön eldöntötte a három pont sorsát.

G csoport

Simonyi Gábor egy 4-0-s kezdéssel jelezte, szeretne három forduló után is száz százalékos maradni. Kurdi Tamás persze ezt nem nézhette tétlenül és gyorsan zárkózott is 4-2-re. Szorosnak is ígérkezett a befutó, hiszen öttel a vége előtt 6-4-re vezetett Simonyi, de innen már csak ő szerzett pontokat (hármat is), így maradt veretlen. Juhár Tamás nem adott sok esélyt ezúttal Balogh Istvánnak, két ikszes szakasz után hetet nyert zsinórban és addigra el is dőlt, be is zsebeli a három egységet a végül 10-1-re végződő mérkőzésen.

H csoport

Úgy tűnt, Ferencz Róbert megfoghatja az eddig száz százalékos Szabó Lászlót. Vezetett ugyanis 2-0-ra öt lyuk után és 10 szakaszt követően is 3-3-ra álltak. Egy 3-0-s szériával Szabó 6-3-ra elhúzott, amin már csak egy pontot tudott faragni Ferencz, így Szabó három kör után maradt makulátlan mérleggel a kvartett élén. Sokáig megjósolhatatlan volt, ki nyeri a Pap Ferenc-Koller Tamás ütközetet. Három szakasz után 1-1-re álltak, és 10 lyuk után csak 2-1-es Pap-előnyt regisztrálhattunk. Innen viszont jött újabb négy részsiker Paptól, ami eldöntötte a három pont kérdését.

MENETREND

A negyedik fordulót keddtől két héten át, november 14-ig lehet lebonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!