Kialakult a Masters mezőnye
309699026_342360874734784_868697240950699684_n

A HUN Footgolf Masters automatikusan kvalifikált 7 játékosához újabb 9 csatlakozott, így teljes a 16 fős döntő mezőnye. A selejtezőben indult 24 játékos 8 darab háromfős csoportban döntött a csoportelsőségről, ami kvótát ért a Masterse. Hozzájuk még a legjobb csoportmásodik csatlakozott.

A csoport

Balázsi Csaba és Nagy István egymás ellen döntött a csoportelsőségről, miután Molnár Attila visszalépett a sorozattól. Ugyan négy lyuk után Balázsi 3-0-ra vezetett, ezután hat szakasznyi döntetlen következett. Innen viszont Balázsi belelendült és végül 8-0-s sikerével kvalifikált a hétvégére.

B csoport

Zsuppán Péter igazolta a papírformát és bejutott a döntőbe, miután mindkét ellenfelét magabiztosan győzte le. Takács Attila öt szakasz után 2-2-re állt Zsuppánnal szemben, de több etapot nem tudott nyerni, ezt pedig ellenfel még nyolcszor büntette és nyert 10-2-re Zsuppán. Csőre Csaba sem tudta feltartóztatni és ugyan ő három nyert lyukig jutott, a meccs felénél már 5-1 volt az állás, és a találkozó már a 12-es lejátszása után eldőlt. A második hely megszerzéséről döntő összecsapás a feléig kiegyenlített volt, 4-4-gyel fordultak a második kilencre a felek. Innen már csak Csőre Csaba volt eredményes, Takács Attila nem tudott szakaszt nyerni, így 7-4-gyel Csőre lett a második.

C csoport

Nüanszok döntöttek arról, hogy Badó Szilárd lecsúszott a Mastersről. László Barnabás ellen kétszer is vezetett és ugyan hátrányban is volt, még a hajrában is volt esélye a győzelemre, de 4-3-ra kikapott. Papp Péter ellen 2-0-ra és 3-2-re is vezetett, végül minimális, 7-6-os vereséget szenvedett, így eldőlt, hogy nem tudja beverekedni magát a legjobb 16 közé. Egyúttal az is kikristályosodott, hogy a László-Papp meccs győztese viszont ott lesz a hétvégi Mastersen. Ez pedig méltó volt a csoportelsőségért vívó harchoz. Papp szerzett előnyt, egy, majd két ponttal vezetett. A tizennégyesen tudott László egalizálni, de Papp visszavette a fórt a hajrában és kettővel a vége előtt 5-3-ra vezetett. Jött a szépítés a 17-esen, a 18-ason viszont ikszeltek, így Papp bejutott a Masters csoportkörébe.

D csoport

A klubtársak csatáját Gelencsér Gábor nyerte Széll Csaba ellen. Jó kezdésével (4-0 hat lyuk után) alapozta meg a sikert, és ugyan sokáig csak három volt közte (5-2 volt a 13-as után még), a 15-ösön aztán 6-2-nél eldőlt a három pont sorsa. Gelencsér még nagyobb különbségű győzelmet aratott Nagy Balázs felett és 9-2-es sikerével hat ponttal kimaxolta a csoportot és bejutott a legjobb 16 közé. A második helyről döntő ütközetet Nagy Balázs nyerte 11-2-re Széll Csaba ellen és lett második a csoportban.

E csoport

Időrendben Cziráki Csaba és Balogh István meccse indította a sorozatot. Előbbi nem finomkodott és hamar tetemes (5-0) előnyre szert téve 10-4-re nyerni tudott a későn ébredő Balogh ellen. Balogh második mérkőzésén is tíz szakaszt veszített, ami így biztosan a továbbjutásába került. Ugyan 2-1-es hátrányban volt Podusil Györggyel szemben a négyes után még csak, de innen egyre nőtt közöttük a távolság, a meccs felénél 7-1 volt az állás, a végeredmény (10-1) pedig a tizenkettesen alakult ki. Az első hely sorsa így a Podusil-Cziráki mérkőzésen dőlt el. Ez pedig igen változatos meccsen alakult ki. Podusil két lyuk után kettővel vezetett, de az ötösön már hátrányban volt (2-3). Cziráki a hetes után is jobban állt (3-4), de innen nem szerzett szakaszt, Podusil a nyolcason egalizált, majd a második kilencen háromszor jobb volt, aminek köszönhetően elérte a Mastersre tartó vonatot.

F csoport

Meglepetéssel indult az F jelű trió története. Papp Richárd borította a papírformát és legyőzte Simonyi Gábort. 1-1 után egy 3-0-s szériával 4-1-re meglépett, majd a 11-es után már 5-re ment. 5-2 után még sokáig meccsben volt Simonyi, de a tizenhatoson Papp beállította a 6-2-es végeredményt. Ennek fényében is igen izgalmasnak ígérkezett a Simonyi Gábor – Sipőcz Artúr mérkőzés. Előbbi 2-0-val kezdett, és ugyan gyorsan jött a szépítés, féltávnál 4-1-re vezetett Simonyi. Sipőcz feljött 4-2-re, majd 5-3-ra is, de a hajrá Simonyié lett, aki 8-3-mal abszolválta a meccset. Sipőcznek így is maradt esélye, hiszen úgy várta a Papp elleni mérkőzést, hogy győzelme esetén körbeverés alakulhat ki a csoportban. Ez végül nem történt meg, ugyanis egy szoros első kilenc után Papp lett a befutó. Az első szakasz után már vezetett és a meccs felénél 4-3-as előnyt tudott magáénak Papp, majd egy 3-0-s sorozattal akkora előnyre tett szert (7-3), hogy azt már nem tudta Sipőcz ledolgozni.

G csoport

A papíron az egyik legerősebb csoport rögtön a legmagasabban rangsoroltak meccsével indult, ahol Bodócs András -9, Mayer Zoltán -7-et ment az Albert pályán! Mayer kezdett jobban, hol kettővel, hol eggyel vezetett. Bodócs a 10-esen egalizált (3-3), majd 4-4-ről már ő vette át a vezetést. 6-4 után még volt három szakasz hátra, de a remek stroke eredmények ellenére az eredmény már nem változott. Bodócs második győzelmét is megszerezte azzal, hogy Albert László sérülés miatt nem állt ki ellene, így Bodócs biztosan ott lesz a hétvégi megmérettetésen. A Mayer-Albert mérkőzés pontgazdag csatát hozott, amin Mayer volt jobb, így másodikként zárta a csoporkört.

H csoport

Borbély István remekül rajtolt a Sipőcz Béla elleni meccsen és négy lyuk után hárommal vezetett. Ezt a meccs feléig kettőre redukálta Sipőcz (4-2), de sok döntetlent követően ismét Borbély volt eredményesebb és 6-2-nél el is dőlt a három pont sorsa, amikor már csak három szakasz volt hátra. Sipőcz Béla Hinora Ferenc ellen tudott javítani, és életben tartani a továbbjutási esélyeit. Pedig utóbbi kezdett jobban, de Sipőcz hamar fordított és féltávnál már 5-2-re vezetett. Ez a mérkőzés ezúttal 7-2-nél dőlt el, négy szakasszal a vége előtt. Sipőcz így abban reménykedhetett – no meg Hinora is -, hogy az utolsó mérkőzésen Hinora lesz jobb Borbélynál és akkor a körbeverés következtében a jobb pontkülönbség rangsorol majd. Volt is izgalom bőven, ugyanis Borbély hamar meglépett (2-0), de Hinora nem hagyta magát leszakítani és a 15-ösön beérte ellenfelét (3-3). Az utolsó három szakaszon ikszeltek, ami azt jelentette, a pontosztozkodással a nagy kérdések eldőltek, Borbély ezzel megnyerte a csoportot.

Az FMPL ligákból heten vívták ki automatikusan a kvalifikációt (Bacskai Bence, Vígh Péter, Lengyel Béla, Szabó László, Cziffra Zoltán, Ujszászi Balázs és Juhár Tamás). A 16-os mezőny a selejtezőből érkező kilenc játékossal lett teljes: Balázsi Csaba, Zsuppán Péter, Papp Péter, Gelencsér Gábor, Podusil György, Papp Richárd, Bodócs András és Borbély István csoportelsőként, míg Cziráki Csaba (csupán egyetlen több nyert szakasszal, mint Mayer Zoltán) csoportmásodikként csatlakozik a legjobb 16-hoz. A selejtezőből csoportelsőként bejutottak közül a legmagasabban jegyzett játékos a magyar ranglistán Podusil György, így ő a második kalapba kerül a sorsolásnál, míg a többi selejtezőből érkező a ranglistahelyezéseket figyelembe véve a harmadik és negyedik kalapból várja a sorsolást.

A selejtező eredménysora ITT található. A szombati csoportkör sorsolását szerdán tartják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!