Hatalmas fölénnyel Borbély István nyerte a második fordulót
borbély

A zirci Forest Hills adott otthont az első alkalommal kétnaposra bővített FIFG 100-as besorolású Prémium HUN Footgolf Trophy Tour második fordulójának, ahol most is száz fölötti volt a nevezőszám. A mind a két napon -10-es eredményt elérő Borbély István legyőzhetetlennek bizonyult.

A változékony időjárás nem fejezi ki, mi fogadta Veszprém megyében a játékosokat a hétvégén, ugyanis a 25 fokos, verőfényes napsütéstől, a szakadó esőn és (jobbára) szélviharon át mindennel találkoztak a footgolfosok. Az első nap után így is szépen születtek mínusz eredmények. Balán Gábor és Borbély István egyaránt -10-ig jutott, így igazán nagy csatára volt kilátás a férfi mezőnyben. De a szenioroknál is csupán egy rúgás volt a különbség az első és az ötödik között, nem beszélve a hölgyekről, ahol Ujvári Izabella 74, Nagy Anett 75, Kuchta Dóra 78 rúgásról várta a vasárnapot.

Borbély István aztán állva hagyta a mezőnyt a második napon és hatalmas előnnyel nyerte meg a férfi kategóriát Mészáros Ramón és a szétrúgásban Szabó Lászlót és Sipőcz Artúrt is legyőző Pöszmet Tamás előtt.

A szenioroknál a fenti szoros állásból az sült ki, hogy hármas holtverseny volt az élen Lengyel Béla, Renczés Gábor és Simonyi Gábor között 36 szakasznyi játékot követően, így köztük a szétrúgás döntött, amit Simonyi nyert Lengyel és Renczés előtt.

A hölgyeknél Kuchta Dóra nagyot hajrázva előzött és megnyerte a versenyt a második Ujvári és a harmadik Nagy előtt. A legjobb junior Koreny Joahim volt.

Az 55 év felettieknél is csak a playoff döntött az elsőségről a szlovák Jan Holic és Csőre Csaba között utóbbi javára. A harmadik helyre Tóth György futott be.

Az open kategóriában most is Krizbai Ádám volt a legjobb, akárcsak az első fordulóban. A második helyre Barthos Zoltán futott be, aki a 9-6-3-1 szabálynak hála előzte meg a vele ugyanannyit rúgó Zámbó Tihamért. A hölgyeknél Oroveczné Vörös Dorina is második sikerének örülhetett.

Érdekesség, hogy a legjobb nettó (handicap) eredmény is Borbély Istváné lett a két nap összesített eredményei alapján.

EREDMÉNYEK

A Prémium HUN Footgolf Trophy Tour harmadik fordulóját a Balatonudvariban található Balaton Golf Club Eagle pályáján rendezik12-én.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!