Már van, aki a tavaszra készülhet
Footgolf Match Play Open

A Páros Footgolf Match Play Open csoportköréből már csak két forduló van hátra, az ötödik kör után biztosan tovább tisztul a kép, de már most is vannak továbbjutók.

A csoport

Pivarcsek-TóthKoreny-Papp R.: 5-7

Balán G.-Orovecz – Hajdara-Sipőcz: 7-4

Hat lyuk után néggyel vezettek a listavezető Balánék és ugyan a továbbjutásról még nem lemondó Sipőczék a meccs felénél remekeltek és feljöttek 5-3-ra, nem tudtak nyerni. Még 6-4 is volt kettővel a vége előtt, de Oroveczék nem engedték ki kezükből a győzelmet, sőt, már biztos továbbjutottak. Jó kis adok-kapokkal indult a csoport másik meccse. 3-3 után Korenyék nagyon megléptek és a 11-es után már 7-3-ra vezettek. Mivel csak két szakaszt engedtek át Pivarcsekéknek a folytatásban, második győzelmüket könyvelhették el a sorozatban.

B csoport

László Ba.-László Be. – Németh G.-Németh P.: 5-12

Balázsi-MayerHorváth-Katona: 0-0

Három szakaszt követően 1-1-re állt a Némethek és Lászlók meccse. A két Németh ezután egy 4-0-s rohamot produkált, amit a László család még lereagált egy 3-0-s sorozattal (4-5), de az újabb 6-0-s Eagles-rohamra már nem volt ellenszerük. A két egység helyet cserélt a tabellán. A csoport másik mérkőzését nem játszották le.

C csoport

Cziráki-Hegedűs – Bőhm-György J.: 0-5

Czirákiék nem álltak ki a meccsre, így Bőhméké lett a három pont és tovább is jutottak már. Kollár sérülése miatt az újonc kettős nem tudja folytatni a sorozatot, így minden meccsüket 5-0-s gólkülönbséggel az ellenfelek kapják meg. Ezzel az is eldőlt, hogy a Lévai-Bodócs és a Cziráki-Hegedűs duó is továbbjutott.

D csoport

Karakas-van Maurik – Bendly-Török: 6-5

Van Maurikék visszavágtak az első fordulóbeli, egypontos vereségért Bendlyéknek. Lassan indult be a meccs pontszerzés tekintetében, hogy aztán 1-1-ről ellépve Karakasék vezessenek 3-1-re. Törökék fordítottak és a 13-as után már vezettek (3-4). Van Maurikék következtek (5-4), majd a 17-esen jött az egyenlítés (5-5). Az utolsó lyukon egy rúgással az eddig nullapontos kettős volt a jobb és újra harcban vannak így a továbbjutásért.

E csoport

Kiss-Póka – Ferencz-Hinora: 0-5

Kissék nem álltak ki a meccsre, így Ferenczéké lett a három pont, akik ezzel első vagy második helyen biztos továbbjutnak a nyolcaddöntőbe.

F csoport

Gubán-Kurdi – Gelencsér-Molnár: 10-5

Gubánék 2-0-val indították a meccset és tartották is a vezetést a meccs feléig. A 10-esen egyenlítettek Molnárék (4-4), de egy háromszakaszos rövidzárlat és a BFGT-sek jó helyzetkihasználása tulajdonképpen el is döntötte a meccset. Kurdiék biztosan ott lesznek a legjobb 16 között.

MENETREND A, B és C csoport

MENETREND D, E és F csoport

A csoportok első két helyezettje jut tovább (12 páros) plusz a négyfős csoportokból a csoportharmadikok és a háromfős csoportokból a legjobb csoportharmadik. Az ötödik forduló csütörtökön kezdődik és két hétig bonyolítható.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!