Már vannak biztos nyolcaddöntősök
Footgolf Match Play Open

Csak két kör van hátra az Egyéni Footgolf Match Play Open idei csoportmeccseiből. Izgalmas téli hajrá elé nézünk.

A csoport

Molnár – Török: 8-4

A csoport élére állt Molnár Attila. Hamar előnybe került Török Tamás ellen, és ugyan 2-2 és 3-3 is volt az állás menetközben, a 12-es után fokozatosan el tudott lépni az EMFGSE játékosa és legrosszabb esetben is továbbjut csoportharmadikként, így már készülhet a tavaszi nyolcaddöntőre. A magas pontszámmal rendelkező Török és Simonyi is kvalifikálta magát, biztosan lesz náluk rosszabb csoportharmadik, ha nem is szerez már valamelyikük pontot. Ehhez persze hozzájárult, hogy Kollár Dániel sérülése miatt feladni kényszerült a sorozatot, minden mérkőzését ellenfelei kapták meg 5-0-val.

B csoport

Gubán – Nagy I.: 2-3

Szabó L. – Balogh: 5-0

Pontszegény, de annál izgalmasabb meccset produkált Gubán Tamás és Nagy István. Gubán nyerte az első, Nagy az ötödik szakaszt, utóbbi második pontjára – amit a 8-ason szerzett – 15-ösön jött válasz (2-2). A 18-as szakasz döntött, ahol Nagy egyetlen rúgással jobbnak bizonyult és pontszámban beérte legyőzöttjét. Balogh István nem állt ki Szabó László ellen, aki 12 pontjának köszönhetően már továbbjutónak mondhatja magát.

C csoport

PodusilNovák: 5-0

Katona – Csatári: 4-8

Katona István pompás kezdéssel (2-0 két lyuk után) jelezte, hogy szeretne elmozdulni az utolsó pozícióból és sokáig tartotta is lépést Csatári Zoltánnal (féltávnál 2-2, hattal a vége előtt 4-3). A végjátékban aztán már csak Csatári volt eredményes és fordított. Novák Alexisz nem állt ki Podusil György ellen. Podusil és Csatári ezzel már biztosan továbbjutott.

D csoport

Sipőcz B. – Papp P.: 4-7

Balán G. – Szmolicza: 7-4

Öt lyuk után 2-2-re állt a két hárompontos egymás ellen, majd Papp Péter fokozatosan ellépett Sipőcz Bélától és a 11-es után már hárommal ment. Ez a hárompontos különbség pedig meg is maradt a végéig. 3-0-val rajtolt az élen álló Balán Gábor Szmolicza Gábor ellen. A negyedik helyről elmozdulni vágyó Szmolicza 4-3-ra feljött, izgalmassá téve az utolsó öt szakaszt. Ott viszont Balán remekelt és három lyukon is jobb volt, ami elégnek bizonyult a győzelemhez és egyúttal a továbbjutás bebiztosításához.

E csoport

Kurdi – Nagy B.: 5-0

Balázsi – Horváth: 4-3 (hosszabbítás után)

Izgalmas meccset játszott a Masters-győztes Balázsi Csaba és Horváth Attila. Balázsi szerzett vezetést, de Horváth vezetett féltávnál (1-3). Balázsi a 10-est nyerve kapaszkodott, majd 7 iksz után a 18-ason egyenlített! A hosszabbítást pedig a rutinosabb Balázsi nyerte és kvalifikált a nyolcaddöntőre. Nagy Balázs nem állt ki Kurdi Tamás ellen, aki így nagyot lépett előre a továbbjutásért folyó harcban.

F csoport

Póka – László Ba.: 5-3

Sikerült a visszavágás Póka Viktornak, aki egyúttal életben tartotta továbbjutási reményeit. Végig ő vezetett László Barnabás ellen és 1-1 után elment hárommal és kettőnél közelebb nem engedte már a csoportelsőt és ezzel zárkózott.

MENETREND

A csoportok első két helyezettje jut tovább (12 játékos) plusz az öt négyfős csoportból a 4 legjobb csoportharmadik.

Az ötödik forduló forduló kedden kezdődik és két hétig bonyolítható.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!