Már csak pár hely kiadó a legjobb 16 között
Footgolf Match Play Open

Az Egyéni Footgolf Match Play Open utolsó csoportmeccseinek lebonyolítására a szélsőséges időjárási körülmények miatt egy héttel több idő állt rendelkezésre, ami után kialakult a legjobb 16 mezőnye.

A csoport

Simonyi – Molnár: 0-5

Simonyi Gábor nem tudott kiállni a mérkőzésre, így Molnár Attiláé lett a három pont. Molnár mögött Simonyi és Török is folytathatja tavasszal.

B csoport

Nagy I. – Balogh: 5-0

Szabó – Gubán: 0-0

A Szabó-Gubán mérkőzést nem játszották le, Balogh István nem állt ki Nagy István ellen.

Szabó továbbjutott, Nagy és Gubán holtversenyben lett második, a kiírás értelmében nincs közöttük különbség, 9 pontjuk van, 1-1 mérkőzést nyertek egymás ellen és 19-13 mindkettejük gólkülönbsége. Szabó mögött mindketten továbbmentek.

C csoport

Csatári – Novák: 5-0

Podusil – Katona: 9-1

4-0-val indította utolsó csoportmeccsét Podusil György és ugyan jött a szépítés az ötösön Katona Istvántól, de több szakaszgyőzelem nem adatott meg most neki. Podusil így a győzelem mellett a csoportelsőségnek is örülhetett. Novák Alexisz nem állt ki a Csatári Zoltán elleni mérkőzésre, utóbbi második helyen lépett tovább és Katona is továbbment a harmadik helyen.

D csoport

Papp P. – Szmolicza: 11-1

Balán – Sipőcz B.: 9-4

Balán Gábor hatodik mérkőzése után is győztesen hagyta el a pályát. Sipőcz Béla ugyan vezetett rögtön az elején, de féltávnál már 4-1-es hátrányban volt. A meccs utolsó harmada előtt még feljött 4-3-ra, de Balán sorban egymás után négyet nyert, amivel behozhatatlanná vált az előnye. Papp Péteré lett a második hely, miután remek rajtjának is köszönhetően nagyarányú győzelmet aratott Szmolicza Gábor felett. A meccs felénél hattal vezetett és csupán egyetlen pontot tudott ellenfele szerezni a második kilencen. Ez az a négyfős csoport, ahol a harmadik helyezett – Sipőcz Béla – nem jutott tovább, Balán és Papp érte meg a tavaszi folytatást.

E csoport

Nagy B. – Horváth: 0-0

Balázsi – Kurdi: 0-5

Kurdi mérkőzés nélkül jutott három ponthoz, a másik mérkőzést nem játszották le. Balázsi, Kurdi és Horváth ment tovább.

F csoport

Mayer – Póka: 5-0

Póka Viktor betegsége miatt Mayer Zoltán nyert és csoportelsőként, míg László Barnabás másodikként jutott tovább.

MENETREND

A csoportok első két helyezettje jutott tovább (12 játékos), plusz az öt négyfős csoportból a 4 legjobb csoportharmadik.

A nyolcaddöntők sorsolását a januári MFGSZ Gálán tartják.

A két kalap a csoportban elért eredmények alapján (azonos csoportbeliek nem találkozhatnak a nyolcaddöntőben):

  1. kalap: Molnár Attila, Szabó László, Podusil György, Balán Gábor, Balázsi Csaba, Mayer Zoltán (csoportelsők), Simonyi Gábor, Csatári Zoltán (legjobb csoportmásodikok)
  2. kalap: Török Tamás, Gubán Tamás, Nagy István, Katona István, Papp Péter, Kurdi Tamás, Horváth Attila, László Barnabás

Hírlevél

ne maradj le semmiről!