Négyes holtverseny az élen
FMPL

Az Egyéni Footgolf Match Play League-ben megvan az első biztos feljutó, miközben óriási csatározások kezdődnek most a kiesés elkerülése és a feljutó helyek megkaparintásának érdekében. Az elitliga végkifejlete már nem is lehetne ennél izgalmasabb.

A LIGA

Cziffra – Renczés: 2-5

Mayer – Bodócs: 5-2

Bacskai – Ujszászi: 0-0

Lengyel – Vígh: 6-2

Pap – Szabó L.: 3-9

Az éllovas Bodócs András át kellett, hogy adja a helyét az első helyen, miután Mayer Zoltán legyőzte őt. Mayeré lett az első szakasz, míg Bodócsé a 4-es és 5-ös. A második kilencen aztán állva hagyta Bodócsot Mayer és visszavéve a vezetést megnyerte a derbit. A meccs egyharmadáig fej-fej mellett haladt Szabó László és Pap Ferenc, majd előbbi egy hat szakaszon bemutatott 5-0-s rohammal tulajdonképpen eldöntötte a meccset, a szépítés már későn érkezett. Hatpontos meccset vívott egymással Renczés Gábor és Cziffra Zoltán. Előbbi bekezdett (2-0) és féltávnál is őrizte ezt a különbségű előnyét (3-1). Szoros lett a vége, mert a hajrához 3-2-vel érkeztek, de ott Renczés szerzett újabb pontokat. Lengyel Béla is csatlakozott a 15 pontosok táborához. Ellenállhatatlanul kezdett Vígh Péter ellen és 11 lyuk után már 6-0-ra vezetett. Innen már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A Bacskai-Ujszászi mérkőzést nem játszották le.

B LIGA

György – Balázsi: 4-3

Rigó – Podusil: 2-5

Molnár – Nagy B.: 5-4

Zsuppán – Mikulik: 0-0

Balán – Papp P.: 5-1

7/7, ez Balán Gábor mutatója, ami azt jelenti, a szintén feljutásra vágyó Papp Péter sem tudta megállítani az elitligába robogó vonaton ülő Balán Gábort. Az első 10 lyukon csak Balán volt eredményes (3-0), amikor Papp is beköszönt. 3-1-ről viszont további zárkózás nem következett, csak Balán pontok. Matematikailag még lecsúszhat a feljutásról, de erre kicsi az esély. Balázsi Csaba kétszer is előnybe került az első kilencen a feljutásra álló György Dániel ellen, aki azonban kétszer egalizált és a 12-esen fordított, majd a 13-ason megduplázta az előnyt. A szépítés a 18-ason már pontot nem ért, csak minimális vereséget Balázsinak. Gyors Podusil György-pontokkal (2-0) indult a Rigó Zsolt elleni meccse a vb-bronzérmesnek, aztán nyolc szakasznyi iksz következett. Ezt követően megint Podusil volt eredményes (4-0) és ugyan 4-1-nél még volt sansz az ikszre, a három pont a BFGT játékosáé lett. Izgalmas meccset produkált Molnár Attila és Nagy Balázs. Az eleinte kialakult adok-kapok után 3-3-ra álltak féltávnál. A 10-est és a 13-ast nyerő Molnár várhatta kedvező helyzetből a hajrát. Nagy a 17-est nyerve nyílttá tette a 18-ast, de ott pontot már nem tudott szerezni. Zsuppán Péter és Mikulik Norbert nem játszotta le a mérkőzését.

C LIGA

Török – Cziráki: 8-4

Sipőcz B. – Ferencz: 2-10

László Ba. – Nagy I.: 6-4

Csatári – Juhár: 5-6

Juhár Tamás szintet lépett és jövőre már biztosan B ligás lesz. Ehhez Csatári Zoltán legyőzése is kellett, ami nem volt sétagalopp. Utóbbi ugyanis remekül kezdett és elment kettővel. 10 lyuk után is 4-2-re vezetett. Juhár a 13-ason egyenlített, a következő lyuk után pedig már vezetett. Az utolsó lyuknak 6-5-ről vágtak neki, de az ott kialakult iksz Juhár győzelmét és feljutását eredményezte. Török Tamás három szakasz után kettővel ment, de féltávnál hátrányban volt, sőt, a 10-es után 4-2-re Cziráki Csaba vezetett. Innen viszont Török hengerelt és az utolsó hét lyukból hatot nyerve fordított és három ponttal gazdagodva lépett előre. A kiesés elől menekülő László Barnabás fontos győzelmet aratott a feljutásra ácsingózó Nagy Istvánnal szemben. László elhúzott 5-1-re az elején, de a 17-es után már 5-4 volt az állás. Az utolsó lyuk döntött László javára, aki így kettővel nyerte meg az izgalmas meccset. A bennmaradásért folyó harcban megragadta az utolsó szalmaszálat Ferencz Róbert. Jól is kezdett, de 2-1-ig, 3-2-ig még úgy tűnt, szoros meccset vív majd Sipőcz Bélával. Nem így lett, mert innen már csak Ferencz nyert szakaszt és duplázta meg pontjai számát.

D LIGA

Tóth – Orovecz: 6-7

Szabó K. – Kun: 8-1

Zsidai – Gubán: 5-4 (hosszabbítás után)

Tóth György remek kezdésére (3-0 5 lyuk után) Orovecz Róbert sokáig nem igen tudott mit lépni. 4-1 és 5-2 is volt az állás. A táv utolsó harmada viszont Oroveczé volt, aki a második kilencen összesen hatszor volt jobb és 6-5-ös hátrányról az utolsó két lyukon fordítva kaparintotta meg a három pontot és át is vette a vezetést a csoportban. Ugyanis Gubán Tamás elszenvedte első vereségét, igaz, csupán hosszabbításban kapott ki Zsidai Krisztiántól. Féltávnál is ikszre álltak, majd Gubán állt jobban a végjátékban, a 14-es után 4-3-ra vezetett. Az utolsó lyukon jött az egyenlítés, majd rögtön az első szakaszon el is dőlt a playoff Zsidai javára. A meccs feléig nem igen látszódott, hogy Szabó Krisztián nagyarányú győzelmet arathat, ugyanis akkor még csak 3-0-ra vezetett Kun Gábor ellen. Aztán remekül kezdve a második kilencet pillanatok alatt hattal ellépett és ezzel el is orozta a győzelemért járó három egységet riválisától.

E LIGA

Vörös – Calvache: 0-0

Horváth – Császár: 12-3

Nagyarányú győzelemmel tett nagy lépést a feljutás felé Horváth Attila. Az első kilencen Császár Zoltán még tartotta vele a lépést (2-1 és 4-2 is volt az állás). A második „félidőben” viszont Horváth nyolcszor volt jobb ellenfelénél. Vörös és Calvache nem játszott egymás ellen.

A nyolcadik fordulót augusztus 15-től három héten át bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!