Soha nem látott formátummal indul a páros match play open
Footgolf Match Play Open

A 2023-as világbajnokságon is használandó Fourball formátumra váltott a páros Footgolf Match Play Open. Rajt csütörtökön.

Az FMPO páros kiírása az egyénihez hasonlóan zajlik, minden alapvető változás itt is megtalálható. A szakaszokat ugyanis már nem kötelező végigjátszani, amennyiben már eldőltek, viszont a 18 szakaszt igen. A döntetlen után járó fix 1 pont és az egyszakaszos playoff a még most is zajló FMPL-ből átültetve itt is érvényes. A ranglistapontokért folyó csatározás csütörtöktől, két hétig játszható fordulókkal indul. A csoportokat a magyar ranglistán elfoglalt helyezések alapján négy kalapból húzták ki.

A megszokott Foursome formátum helyett – ahol a párosok egy labdával játszanak – a Fourballt játsszák ezúttal. Itt a párosok mindkét tagja saját labdájával játszik minden szakaszon. A négy labda közül a legjobb számít a szakaszok végén.

A 25 nevezőt 7 csoportba osztották, ez négy darab négy- és három darab háromfős csoportot jelent. Az első kettő mind a hét csoportból továbbjut (14 páros), hozzájuk csatlakozik a négyfős csoportok két legjobb harmadikja. Az így kialakult 16-os mezőny majd jövőre folytatja a nyolcaddöntőkkel.

A csoportonkénti linkek:

https://challonge.com/ParosFootgolfMatchPlayOpen2022_23Acsoport
https://challonge.com/ParosFootgolfMatchPlayOpen2022_23Bcsoport
https://challonge.com/ParosFootgolfMatchPlayOpen2022_23Ccsoport
https://challonge.com/ParosFootgolfMatchPlayOpen2022_23Dcsoport
https://challonge.com/ParosFootgolfMatchPlayOpen2022_23Ecsoport
https://challonge.com/ParosFootgolfMatchPlayOpen2022_23Fcsoport
https://challonge.com/ParosFootgolfMatchPlayOpen2022_23Gcsoport

Versenykiírás

Hírlevél

ne maradj le semmiről!