Top 10-es rajt és kvalifikáció a csapatversenyben
Tajtyi Ákos

Hosszú napja volt a footgolfosoknak az orlandói világbajnokság nyitányán. A közel ezer induló öt pályán elosztva játszotta le az egyéni kategóriák első 18 szakaszát. Tajtyi Ákos a férfi, Nagy Anett a női mezőnyben kapta el remekül rajtot, miközben mind a férfi, mind a szenior csapat elérte a minimális célkitűzést, azaz ott lesz a csapatversenyben.

Ahogy az edzésnapokon, úgy az első versenynapon is magas páratartalom, felhőmentes, tűző napsütés fogadta a játékosokat az orlandói pályákon. Az első világbajnokságán játszók ezzel átestek a tűzkeresztségen, és eredményesen helyt álltak a nyitónapon. Az első pályára lépő a sorsolásnak köszönhetően Molnár Attila volt, aki a harmadik szakaszon hole in one-nal jelentkezett. A debütánsok közül kiemelkedett a zöld pályán sziporkázó Nagy István -5-ös eredményével.

Nagy István parádésan mutatkozott be

A legjobb magyar a tavalyi olasz Major tornát nyerő Tajtyi Ákos (kiemelt képen) volt, aki a top 10-ben zárt a közel 600 indulót számláló férfi mezőnyben. A lila pályán játszó hat kiválasztott játékos eredménye már csak azért is volt különösen fontos, mert ez alapján állították össze a nemzetek rangsorát, ahol csak a legjobb 24 ország játszhat keddtől a csapatversenyben. A mieink a hetedik helyen kvalifikálták magukat. A csoportkörben így kedden (két mérkőzés) és szerdán (egy mérkőzés) léphet pályára a 11 fős magyar alakulat. A hat darab négyfős csoportból a csoportelsők és a két legjobb csoportmásodik jut majd tovább a negyeddöntőbe. Magyarország helyi idő szerint kedden reggel Olaszországgal, délután Luxemburggal, szerdán Szlovákiával meccsel.

A szenioroknál is kiemelten fontos volt a hétfői nap. Itt is az egyéni eredmények alapján alakult ki a csapatverseny mezőnye. A minimális elvárást a 45 felettiek is hozták és ott lesznek a csapatversenyben. A férfiaktól eltérően itt nem lesz csoportkör, a 16 legjobb együttes itt már egyenes kiesésben kezdi meg a küzdelmeket, de csak szerdán, így a szeniorokra kedden pihenő vár. Legjobbunk a kategóriában az első világbajnok, Lengyel Béla volt az első nap után, aki meg sem állt -6-ig, de minden magyar par alatt teljesítette a pályákat.

Lengyel Béla volt a legjobb 45 év feletti magyar

A hölgyeknél a sokakkal egyetemben első bálozó Nagy Anettért szoríthattunk, aki hétfőn a nyolcadik legjobb eredményt produkálta a több mint százfős mezőnyben és készülhet a csütörtöki folytatásra, mikor a csapatok után újra az egyéni indulóké lesz a terep.

Nagy Anett remekül hajrázott hétfőn

Fontos hozzátenni, az egyéni eredmények jelenleg csalókák lehetnek, hiszen a férfiaknál három, a szenioroknál és a nőknél két pályát is játszanak a versenyzők, így csak később – a férfiaknál három, a többieknél két kört követően – kapunk reális képet az állásról.

A nap 24 órájában zajló közvetítést a CTV Sports biztosítja, melyet egy applikáción keresztül könnyen lehet követni.

• Google Store

• Apple Store

A vb eredményei a FootGolf World Cup appon keresztül is követhetőek:

• Google Store

• Apple Store

Vagy az alábbi linkekre kattintva:

Férfi

Szenior

Női

A magyar érdekeltségű hírekről leggyorsabban a facebook oldalunkról értesülhet.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!